MD5, SHA-1, RIPEMPD-160 Hakkında (1 Viewer)

Joined
Apr 21, 2017
Credits
20
Rating - 0%

Merhaba SpyHackerz Ailesi Ben İtskemalyzzle: Bu Konumda Çoğu Kişinin Merak Ettiği Yeni Üyelerimizin Öğrenmek İstediği
md5:sha-1:rımempd-160 Hakkında Bilgi Vericeğim




MD5 Nedir ? Kısa ve Öz

MD5 (Message-Digest 5), veri bütünlüğünü test etmek için kullanılan, 1991 yılında geliştirilmiş bir kriptografik özet (tek yönlü şifreleme) algoritmasıdır. Girdi verinin boyutundan bağımsız olarak 128 bitlik hexadecimal karakterde özetler üretir.

MD5'deki her girdinin benzersiz olması mümkün değildir, çünkü üretilen "özet" sonuç olarak 128 bittir, ancak MD5'le şifrelenebilecek bilgiler sonsuza gider. MD5 girdilerinin çözümlenmesi teorik olarak imkânsızdır. Fakat bazı MD5 veritabanları sayesinde brute force yöntemiyle 16 karaktere kadar çeviri yapılabilmektedir. Bu veritabanları sizin girdinizi önceden oluşturulmuş binlerce veri girdisinde tarayarak bulduğu sonucu size verir. MD5 formatında saklanan şifrelerin çözümlenmesi bu yöntemle mümkün olmaktadır.

Aynı işlevi sunan algoritmalara örnek olarak SHA-1 ve RIPEMD-160 verilebilir.



SHA-1 Nedir? Kısa ve Öz
SHA-1'in açılımı Secure Hashing Algorithm 1'dir. Özetleme fonksiyonlarından olan SHA-1 herhangi bir uzunluktaki bir metinin sabit uzunluktaki özetini oluşturur. Bu özet, veri bütünlüğü ve kimlik doğrulaması ile ilgili uygulamalarda temel yapı taşı haline gelmiştir. SHA, (Secure Hash Algorithm) NSA (National Security Agency) tarafından tasarlanmıştır.

SHA-0, SHA-1 ve SHA-2 olmak üzere üç sürümü vardır. SHA-3 için yine uluslararası bir yarışma devam etmektedir ve bu yarışmanın sonunda birinci algoritmanın kullanıma sunulacağı duyuruldu.



RIPEMD-160 Nedir? Kısa ve Öz

RIPEMD-160, açık anahtar şifreleme üzerine kurulu ilgili şifreleme ve güvenlik sistemi. RIPEMD-160, MD4 ve MD5'in yerini alması amacıyla tasarlanmış bir hash algoritmasıdır. 20 baytlık (160 bitlik) bir özet üretir.



MD5 Oluşturma Siteleri;

https://wmaraci.com/md5-sha1-sifre-olusturucu

Md5 Oluştur - Şifrele, Çöz - Md5 Decode ve Md5 Encode

ücretsiz md5 şifre çözme , ücretsiz md5 widget, ücretsiz md5 araçları, md5 şifreleme, md5 crack, arama md5 , md5 denetleyicisi , sha1

MD5 - Online generator md5 hash

Güncel en aktif md5 oluşturma kırma siteleri bunlardır.



SHA-1 Oluşturma Siteleri;

https://wmaraci.com/md5-sha1-sifre-olusturucu

ücretsiz md5 şifre çözme , ücretsiz md5 widget, ücretsiz md5 araçları, md5 şifreleme, md5 crack, arama md5 , md5 denetleyicisi , sha1

MD5 - SHA1 Hesaplama | m5bilisim.com

HesapMatik.com | SHA1 Şifreleme

MD5 - SHA-1 ?ifreleme, Online MD5 - SHA1 Encoder, Hash Generator

Güncel en aktif sha1 oluşturma kırma siteleri bunlardır.
 

Users who are viewing this thread

Top