Haber META Gizlilik İlkelerini Güncelledi ! (1 Viewer)

EvilBatros

➹ Social Media Specialist & Advisor
Joined
Mar 19, 2022
Credits
85,414
Rating - 100%
Meta Gizlilik İlkesi ve Hizmet Koşulları: Önemli Güncellemeler
Veri İlkemizi baştan yazdık ve yeniden tasarladık. Adı Gizlilik İlkesi olarak değiştirilen bu belgede, Ürünlerimizi nasıl sağladığımız hakkında daha fazla ayrıntı ve insanların Ürünlerimizle ilgili deneyimlerini iyileştirmek için bilgileri nasıl kullandığımıza dair ek örnekler verilmiştir. Güncellemeler, Ürünlerimizi size uygun şekilde kullanabilmeniz için uygulamalarımızı anlamanıza yardımcı olmaya odaklanmaktadır.
Gizlilik İlkesi ve Hizmet Koşulları'nda yaptığımız önemli değişiklikler:
  • Topladığımız bilgiler: Facebook veya Instagram hesabı olmayan kişilerden nasıl ve neden bilgi topladığımız ve işlediğimiz dahil olmak üzere, Meta'nın topladığı bilgi türleri hakkında daha fazla örnek sağlıyoruz. Ayrıca, meta verinin ne olduğu ve bunu nasıl kullandığımız hakkında daha ayrıntılı bilgi sağlıyoruz.
  • Bilgileri nasıl kullanıyoruz: İnsanların deneyimlerini iyileştirmek için Ürünlerimiz genelinde bilgileri nasıl kullandığımız hakkında daha fazla detay sağlıyoruz. Ürünlerimizi nasıl sağladığımızı, kişiselleştirdiğimizi ve iyileştirdiğimizi ve ölçüm hizmetlerini, analiz hizmetlerini ve kurumsal hizmetleri nasıl sağladığımızı daha iyi gösterecek örnekler veriyoruz. Ayrıca bilgileri çeşitli yollardan kimliksizleştirebileceğimizi veya toplu bilgi halinde düzenleyebileceğimizi ve bireysel kullanıcılara bağlı daha az bilgi kullanmak amacıyla bilgileri isimsiz hale getirebileceğimizi açıklıyoruz.
  • Konum bilgileri: Meta'nın, ister cihaz ayarları ister diğer yöntemler üzerinden olsun IP adresi gibi konumla ilgili bilgileri nasıl ve ne zaman topladığı hakkında daha fazla ayrıntı sağlıyoruz.
  • Kişiselleştirme: Kullandığınız tüm cihazlarda ve Meta Şirketi Ürünlerinde size tutarlı bir deneyim sunmak gibi amaçlarla, insanların deneyimlerini kişiselleştirmek için bilgileri nasıl kullandığımız hakkında daha fazla örnek veriyoruz. Hizmet Koşulları'nda, size sizinle ve ilgi alanlarınızla alakalı olduğunu düşündüğümüz reklamları göstereceğimizi açıklıyoruz. Gördüğünüz kişiselleştirilmiş ticari ve sponsorlu içeriklerin Facebook hizmetlerine nasıl kaynak sağladığını da daha ayrıntılı şekilde açıklıyoruz.
  • İçerikleri ve hareketleri kimlerin görebileceği: İçeriklerinizi ve hareketlerinizi kimlerin görebileceğini kontrol etmek için hedef kitleniz ve ayarlarınızla ilgili daha net bilgiler veriyoruz.
  • Ortaklar, satıcılar, hizmet sağlayıcıları ve üçüncü taraflarla çalışılması: Ortaklar, satıcılar, hizmet sağlayıcılar ve üçüncü taraflarla nasıl çalıştığımızı daha iyi şekilde açıklıyoruz. Ortaklar, satıcılar, hizmet sağlayıcılar ve üçüncü taraflardan aldığımız ve onlarla paylaştığımız bilgileri tanımlıyor ve bunların ne tür şirketler ve kuruluşlar olduklarını açıklığa kavuşturuyoruz.
  • Bilgilerinizi tuttuğumuz süre: Bilgilerinizin ne kadar süreyle tutulduğunu anlamanıza yardımcı olmak için belirli örnekler veriyoruz.
  • Bilgileri aktarma şeklimiz: Bölgeler arasındaki veri aktarma ilkelerimiz ve uygulamalarımızdaki farklılıkları netleştirmek için güncellemeler yaptık. Meta'nın ülkeler arasında nasıl bilgi aktardığına dair daha ayrıntılı bilgiler paylaşıyoruz.
  • Düzenleyici kurumlar ve kolluk kuvvetleri: Kolluk kuvvetleriyle ve düzenleyici kurumlarla nasıl ve neden bilgi paylaştığımız ve işbirliği yaptığımız hakkında daha fazla detaya yer veriyoruz. Ürün ve kullanıcılarımızın emniyetini ve güvenliğini sağlamak ve geçerli yasal talepleri yerine getirmek bunlara dahildir.
  • Hesapların Askıya Alınması ve Sonlandırılması: Hizmet Koşulları'nda, Koşulları veya Topluluk Standartlarımızı, başkalarının fikri mülkiyet haklarını ya da diğer yasaları ihlal eden hesapları ne zaman kapatabileceğimiz veya sonlandırabileceğimiz hakkında daha fazla bilgi veriyoruz. Ayrıca, kaydolduktan sonra hesabınız onaylanmazsa uzun bir süre boyunca aktif olmazsa ya da birisinin hesabınızı izniniz olmadan kullanmış olabileceğini tespit edersek ve hesabın size ait olduğunu onaylayamazsak hesabınızı ne zaman kapatabileceğimize veya silebileceğimize dair daha fazla ayrıntı sağlıyoruz.
  • Gözetim Kurulu: Gözetim Kurulu 2018'in sonunda onaylandı. Gizlilik İlkesi'nde ve Hizmet Koşulları'nda içeriklerin kaldırılması ve ifade özgürlüğü meseleleri dahil olmak üzere çeşitli konularda Kurul ile nasıl birlikte çalıştığımızı açıklıyoruz.
  • Hukuki İşlemler: Hizmet Koşulları'nda, konumunuza bağlı olarak bildirimlerin iletimiyle ilgili bilgileri ve hukuki işlemler için yetki bölgesini ve geçerli yasaları güncelledik. Örneğin, Alman kullanıcılara Alman Telif Hakkı Hizmet Sağlayıcı Yasası kapsamında yetkili hizmet alıcısı olanağını sağladık. Ayrıca, hak iddiasıyla ilgili olarak kullanıcının ikamet ettiği ülkedeki yetkili herhangi bir mahkemeye başvurabileceğimizi net bir şekilde belirttik.



Neler bekleyebilirsiniz?

Gizliliğinizi kendinize uygun olan şekilde yönetebilmeniz için Meta Gizlilik İlkesi'ni güncelleyerek bilgilerinizi nasıl kullandığımızı daha detaylı şekilde açıkladık.

Neler değişiyor?

İlkeyi daha açık ve anlaşılır hale getirirken, deneyiminizi şekillendirmenize yardımcı olmak için ayarların bağlantılarını sağladık.

Topladığımız bilgi türleri hakkında daha detaylı bilgiler sağladık.

Bilgi paylaştığımız ve bilgi aldığımız ortaklarımız hakkında daha detaylı bilgi sağladık.

Bilgilerinizin Ürünlerimiz ve şirketlerimiz arasında nasıl ve neden paylaşıldığını daha detaylı olarak açıkladık.


Neler değişmiyor?
Ma96NGMpx3k.png

Bilgilerinizi satmıyoruz ve satmayacağız.
hzSTybO4xnl.png

Ürünlerimizde bilgilerinizi nasıl topladığımızı, kullandığımızı ve paylaştığımızı size söyleyeceğiz. Bunu bir ilke güncelleme bildiriminde veya yeni bir özelliği kullanmanızdan önce yapabiliriz.
mRucGeWws8j.png

Ayarları kullanarak gizliliğinizi size uygun olan şekilde yönetebilirsiniz.


Meta Gizlilik İlkesi'nde yapılan güncellemeler 26 Temmuz 2022'den itibaren geçerlidir.


kaynak : https://www.facebook.com/help/53696238727517
 
Last edited by a moderator:

Users who are viewing this thread

Top