-
hax0r.tr
<?php dAyı ?>
1) Kurulum Aşaması
Download Bağlantısı
Gerekli alanı doldurdukdan sonra ;
Buradaki bağlantıları kullanarak uygun işletim sistemini seçip download edicez.
İndirdiğimiz konumu “ Download “ olarak varsayalım ve bu alana terminal ile geçiş yapalım
~/Downloads$ “” dizinine ulaştıktan sonra
- Chmod +x * ile tam yetki verelim (oku yaz isteyen chmod 777 de yapabilir )
Sonrasında
Terminalde su kodu çalıştıralım ./metasploit-latest-linux-x64-installer.run
Kuruluma Geçelim
Windows setup ekranına benzer bir tasarıma sahip kurulum windows kullananlar için zor olmucaktır. Kurulum dizinini seçip devam edelim.
Kurulum tamamlandıktan sonra ;
2)Register Aşaması
Register Ekranı gelecektir burayı başta yaptığımız gibi gerekli bilgileri girip bir account elde edicez.
Bizden register key istediği durumda kurumsal mail adresi istemektedir bunu Temp-mail ile halledicez.
Temp-Mail Bağlantısı
Kurulum sonrası * services apache2 start komutu girip apache2 ile local i açalım..
Burada oluşturduğumuz hesap ile giriş yapalım.
Arayüzümüz bu şekildedir ;
3)Metasploitable2
Tarama için wbox üzerinden “ metasploitable2 “ kullanıcam ve bu başlangıç için müthiş bir zaafiyetli cihazdır .
Metasploitable2 Download
Bu adresden indirip virtualbox üzerine kurabilirsiniz.
VirtualBox kurulumunda dikkat etmeniz gereken bir husus ise Bağlantı ayarıdır NAt network yada bridged olarak kullanımına dikkat etmelisiniz ki aynı subnet de olduğunuza emin olun yoksa arp tablosunda görmeyebilirsiniz.
İfconfig komutu ile tarama yapacağımız cihazın lhost ipsini öğrendik ve tekrar locall e kurulum yaptığımız metasploit community açalım
4)Aktif Bilgi Toplama
New Project kısmından yeni bir tarama oluşturalım
Ve yeni Ekranda Scan dedikten sonra tarama sonuçlarını beklicez.
Göründüğü gibi birçok zafiyet var biz
Exploit kısmından shell almaya çalışıcaz
Exploit kısmında level bulunmakta ben great olanı seçtim bulunan exploit seviyesidir buda iyi durumda olanları test edicez.
Session kısmından exploit edilebilir durumda olan bir session seçip Command butonuna gelip Shell alıcaz.
Göründüğü gibi shellimizi aldık
Download Bağlantısı
Gerekli alanı doldurdukdan sonra ;
Buradaki bağlantıları kullanarak uygun işletim sistemini seçip download edicez.
İndirdiğimiz konumu “ Download “ olarak varsayalım ve bu alana terminal ile geçiş yapalım
~/Downloads$ “” dizinine ulaştıktan sonra
- Chmod +x * ile tam yetki verelim (oku yaz isteyen chmod 777 de yapabilir )
Sonrasında
Terminalde su kodu çalıştıralım ./metasploit-latest-linux-x64-installer.run
Kuruluma Geçelim
Windows setup ekranına benzer bir tasarıma sahip kurulum windows kullananlar için zor olmucaktır. Kurulum dizinini seçip devam edelim.
Kurulum tamamlandıktan sonra ;
2)Register Aşaması
Register Ekranı gelecektir burayı başta yaptığımız gibi gerekli bilgileri girip bir account elde edicez.
Bizden register key istediği durumda kurumsal mail adresi istemektedir bunu Temp-mail ile halledicez.
Temp-Mail Bağlantısı
Kurulum sonrası * services apache2 start komutu girip apache2 ile local i açalım..
Burada oluşturduğumuz hesap ile giriş yapalım.
Arayüzümüz bu şekildedir ;
3)Metasploitable2
Tarama için wbox üzerinden “ metasploitable2 “ kullanıcam ve bu başlangıç için müthiş bir zaafiyetli cihazdır .
Metasploitable2 Download
Bu adresden indirip virtualbox üzerine kurabilirsiniz.
VirtualBox kurulumunda dikkat etmeniz gereken bir husus ise Bağlantı ayarıdır NAt network yada bridged olarak kullanımına dikkat etmelisiniz ki aynı subnet de olduğunuza emin olun yoksa arp tablosunda görmeyebilirsiniz.
İfconfig komutu ile tarama yapacağımız cihazın lhost ipsini öğrendik ve tekrar locall e kurulum yaptığımız metasploit community açalım
4)Aktif Bilgi Toplama
New Project kısmından yeni bir tarama oluşturalım
Ve yeni Ekranda Scan dedikten sonra tarama sonuçlarını beklicez.
Göründüğü gibi birçok zafiyet var biz
Exploit kısmından shell almaya çalışıcaz
Exploit kısmında level bulunmakta ben great olanı seçtim bulunan exploit seviyesidir buda iyi durumda olanları test edicez.
Session kısmından exploit edilebilir durumda olan bir session seçip Command butonuna gelip Shell alıcaz.
Göründüğü gibi shellimizi aldık