Rent A Car dan Araç Kiralayan Arkadaşlar Dikkat !!!

Merhaba arkadaşlar; Araçi olamayan bir çok insan bayramda olsun ailesiyle gezmek için olsun yaşa dişi iş yapan kişi olsun.Farketmez araçin başina herhangi bir sıkıntı...

Merhaba arkadaşlar;
Araçi olamayan bir çok insan bayramda olsun ailesiyle gezmek için olsun yaşa dişi iş yapan kişi olsun.Farketmez araçin başina herhangi bir sıkıntı geldiğinde artık sömürülebildiğiniz kadar sömürülüyorsunuz. Yapilması gereken ve dikkat edilmesi gereken 1 veya 2 husus var.

1) Senet yaptiğinizda bir bedel koyulmamakta bilindiği üzere o senetin fotoğrafını cekin çünkü herhangi birşey oldugunda hakkınızı ödediğinizde hala size zorluk yaratıyorsa o senete daha sonradan işlem yapildiği için gercersiz kılınacaktir.
2) Aldiğiniz araca ihtiyari tedir konuldu varsayalım araçin ihtiyari tediri kalkmadan araç satilamaz ama kiralama firmalari sizden sürekli yatma parasi talep eder aslında bu işlem yanliştir araç sahibi araçi cıkarttıktan sonra sadece satamaz. Aracin Kiralanmasında hiçbir sakınca yoktur. Bu yüzden ödeme yapmayın birakın mahkemeye versin içra yoluyla almaya calişsin size tebligat geldiğinde 1 maddeyi devreye sokarsınz ayrıca bunu yapmaya hakları yoktur.

Sizler için konunun devamı gelecek. araştırmalarımdan sonra.

💬 SpyHackerz Telegram — Anlık tartışmalar ve duyurular için katıl
Benim bir arkadaşımın başina geldi şimdi rant a car pacasini kurtarmak için cabalıyor haksız kazanç elde etmekten haklarinda :) dava açilmiş durumda

Bende rent a car sahibiyim o anlattıkların gayrimeşru vergi levhası olmayan vergi ödemeyen adamlar. Senet boş olarak imzalanır evet aracın başına gelebilecek durumlar yüzünden. Senedin bir renkli fotokopisi kiralayan kişiye verilir ve senedin fotoğrafıda çektirilir. Araç kiralayan kişiyle sözleşme imzalanır. Bazı rent a car'lar belirli bir kilometre koyar bazıları koymaz. Kaza halinde rent a car sahibine haber vermezseniz ve kafanıza göre arabayı yaptırırsanız bu farkedilirse kiralayan kişi için boşa masraf olacaktır :) Aynı şey bir kaç yıl önce başıma geldi kiralayan adam motoru yemiş komple motoru değiştirmiş ve gittiği yerde doğru düzgün yapmamış hemen farkettim arabayı kullandığımda gittim yanlarına araba hiç sanayiye girdimi diye sordum yok girmedi dediler sistemden baktığımda araba sanayiden çıkmamış neredeyse 3000 km yol izni verdim adamlar 4600 km kadar yol yapmışlar 1 haftada dedim ki abi bu motor benim değil bu motoru değiştirmişsiniz sonra hemen kem küm ettiler sonra itiraf ettiler motoru değiştirdiklerini. Ne kadar para harcadın dedim 3000 TL dediler araba yapıldığı halde su kaynatıyor yağ akıtıyor araba bağırıyor resmen sanayici anlayacağınız bunlara iyi geçirmiş. Kendi arkadaşımı ne kadara değiştirirsin bu motoru diye aradığımda 8 bin tL dedi 8000 + 3000 : 11.000 TL 1600x0.40 kuruş eğer rent a car size bir kilometre belirlemişse o kilometreyi aştığınızda km başına 0.40 kuruş alır. Ettimi size 11.640 lira birde kiraya verdikleri para 875 lira ettimi size 12.515 lira yani adamın cebinden bu kadar para çıkmış olacak birde yattığı gün parası var tabi ki oda rent a car 'ın insafina kalmış sözleşmede bunların hepsi geçiyor zaten o arabadan evine ekmek götürüyor o adam yattığı gün parası alabilir. Adamlar motoru yediğini söyleseydi daha farklı bir izlenim olabilirdi bunda arayıp haber verilseydi bizim milletimiz kurnazlık peşinde sürekli :) Ama bende vicdanlı bir insan olduğum için adamın çalıştığı işyerindeki patronu geldi ve adamın parası yok belli patronunu çağırdı patronuyla anlaştım patronuna senet imzalattım arabanın piyasası 30.000 TL ve 60 adet senet çıkardım her biri 500 liradan aracı adama sattım al git dedim para marada istemez taksitle adama araba verdim resmen adam 46'ıncı ayın taksitini dün verdi ve her taksit getirdiğinde ALLAH RAZI OLSUN diyor beni araba sahibi ettin ve bende her geldiğinde diyorum ki ucuz kurnazlık yapma kimseye bundan sonra. Ayrıca hiç bir rent a car sahibine böyle ucuz kurnazlıklar yapmayın ne yaptıysanız söyleyin arayın sizi sistemden kara listeye alırsa araba kiralamanız mümkün olmayabilir...

Son düzenleme:
Araç kiralarlarken kurumsal yerleri tercih edin avis gibi şahistan kiralarsanız rant a car kaskosu der ama diyelim kaza yaptınız 10 gün tamirde kaldıysa o 10 günün parasını alır ve size kazadan sonrq araç filansa vermez ama kurumsalda kaza yaptın ara hemen araç elinde

132,202Konular
3,276,583Mesajlar
317,107Kullanıcılar
ttererSon Üye
Üst Alt