İki tarafıda dinledim, iki taraf ilede bizzat konuştum, işim gücüm arasında hemde ama olsun maksad adalet sağlamak değilmi ? biz Adalet bölümünü boşuna terk etmedik zamanında, şimdi konuya dönelim.
Slowy adlı üyemiz 400 papel dolandırıldığını iddia ediyor, Method satmış Rus adlı arkadaşa , Rus'un ise o ara parası yokmuş ancak biyerden alacağı ödemeler varmış ve bunu Slowye bildirmiş, Slowy de tamam Rus demiş yani güvenerekden methodu bu şekilde satmış, normalde aralarında güven bağı bizi hiç ilgilendirmez escrow kullanmak zorunlu babanla bile alışveriş yapıyorsan ve baban spy da üye ise escrow kullanman lazım ? ancak Slowy bu kuralımızı 1 defa burada ihlal etmiş, ikinci ihlali ise hiç ödeme almadan method vermesi olmuş, yani Ticaretin ve tabiatın kanununa aykırı şekilde işler yapınca mağduriyet ben geliyorum demiş zaten ! Slowyi insanlara güvendiği için suçlayamayız tabiki ancak spyhackerzin kurallarına uyulması gerekir çünkü bu kurallar acı tecrübelerden sonra yazıldı, neyse Rus adlı üyemiz methodu almış vurmaya çalışmış birkaç hesaba hesaplar kapanmamış ? evet kapanmamış sonra Slowy adlı arkadaşa yazmış Slowy kısa bir cevapla "vurur" yazıp başka bişey yazmamış, aradan yine günler geçmiş Rus hala biyerlere vurmaya çalışmış ama vurulmuyormuş ? Slowye yazmış tekrar ancak Slowy çok kısa şekilde "vurur aq" yazıp diğer cevbıda uzun saatler sonra atmış yani ikili arasında iletişim berbat durumda ! rus adlı üyede bakmış ne method çalışıyor nede slowy ilgileniyor, bari başka çalışan method sal slowy demiş ancak slowy yok method felan sana amına korum senin paramı ver demiş ! rus da zaten methoda para ödemeden almış olmanın korkunç avantajını kullanıp parasını ödememiş, olaylar özet olarak böyle patlamış arkadaşlar.
Yaptığım görüşmelerde, methodu satın alan rus'a kapatmak istediğin hesabı ver Slowye sana çalıştığını göstersin ve kapatsın sende ödemeni yap dedim, eğer rus hesabı verip slowy kapatamazsa ozaman işlem uygulancaktı ancak rus kendisine ağır hakaretler edildiği için bundan sonra bedavaya bile verse Slowyden birşey kabul etmediğini belirtti, işin içine ağır küfürler girdiği için benim çözüm önerim malesef burada diskalifiye olmuş oldu.
Sonuç: iki üyenin karşılıklı - eksi feedback atma hakkı olduğuna karar verilmiştir , bunun dışında spyhackerz olarak bu konuda sorumluluk kabul edemiyoruz escrow kullanılmadığı sebebiyle.
Çıkarılacak dersler:
1- Method veresiye verilmez, method aide edilmez.
2- Methodu ön ödemesiz veriyorsan sattığın kişinin başında durup tek tek gösterip çalışmasını sağlamalısınki paranı alabilesin, zaten ödemesiz önden vermişin methodu ne diye kendi haline bırakıyorsun müşteriyi ? müşteri en ufak akslikte kıllanır ve ödemek istemez, ticarette kuraldır bu.
3- Ticarete arkadaşlık karıştırılmaz
4- Ticaret tamamen sonlanmadıkça birbirinize küfür etmeyin, çözüme gidilecek konuda böylece tıkanır kalır.
5- Escrow kullanın, kullansaydınız hiçbir mağduriyet olmazdı.