Haydi birkaç satır kod ile basit ama etkili bir Md5 Cracker yapalım. Bu basit MD5 hash kırıcı programımız wordlist dosyamızda bulundurduğumuz kelimeleri tek tek MD5 ile şifreleyip elimizdeki MD5 hash değeriyle uyuşup uyuşmadığına bakacağız. Eğer uyuşursa ekrana bulduğumuz kelimeyi yazdırıyoruz.
Neden basit bir Md5 Cracker derseniz her şeyin temelinden başlamak daha sağlıklıdır. Zaten bu tür araçların daha gelişmişleri de aynı mantıkta çalışmaktadır. Yazdığımız bu ufak programımız dictionary ile brute-force mantığına dayanmaktadır.
Saldırı Senaryosu:
SQL Injection saldırısı sonucu veri tabanında elde ettiğimiz kullanıcının şifresi MD5 ile encrypt edildiği için MD5 cracker programımızla kırıp asıl şifreyi clear text (düz metin) haliyle elde edeceğiz.
Algoritma:
1) Başla
2) MD5 hash değerini kullanıcıdan al
3) wordlist.txt dosyasındaki kelimeleri oku
4) wordlist kelime var ise karşılaştır yok ise adım 6’ya git
5) sonuc bulundu ekrana yaz bulunamadı adım 4’e git
6) Bitir.
Kod Paylaşımı:
Neden basit bir Md5 Cracker derseniz her şeyin temelinden başlamak daha sağlıklıdır. Zaten bu tür araçların daha gelişmişleri de aynı mantıkta çalışmaktadır. Yazdığımız bu ufak programımız dictionary ile brute-force mantığına dayanmaktadır.
Saldırı Senaryosu:
SQL Injection saldırısı sonucu veri tabanında elde ettiğimiz kullanıcının şifresi MD5 ile encrypt edildiği için MD5 cracker programımızla kırıp asıl şifreyi clear text (düz metin) haliyle elde edeceğiz.
Algoritma:
1) Başla
2) MD5 hash değerini kullanıcıdan al
3) wordlist.txt dosyasındaki kelimeleri oku
4) wordlist kelime var ise karşılaştır yok ise adım 6’ya git
5) sonuc bulundu ekrana yaz bulunamadı adım 4’e git
6) Bitir.
Kod Paylaşımı:
Kod:
#-*- coding: utf-8 -*-
import hashlib
print """
###########################
# Simple MD5 Cracker #
# Coded by Phantaso #
# Spyhackerz.com #
###########################
"""
md5hash = raw_input("Kırılacak Hash: ") # Kırılacak olan hash alınır
wordlist = open("wordlist.txt", "r").readlines() # wordlist.txt dosyası program ile aynı dizinde bulunmalıdır.
for kelime in wordlist: # wordlist listemizi döküyoruz
kelime = kelime.strip() # listedeki elemanların sonlarında olan \n boşluk ifadesini siliyoruz rstrip() de kullanılabilir.
kir = hashlib.md5(kelime).hexdigest() # wordlistten aldığımız kelimeyi md5 ile şifreliyoruz
if kir == md5hash: # eşit mi ?
print "MD5 Cracklendi: " + kelime # eşit ise kelimemizi bulmuş oluyoruz.
break
💬 SpyHackerz Telegram — Anlık tartışmalar ve duyurular için katıl