Sistem Dosyasıyla Birleşen Virüs Nasıl Temizlenir?

Sistem dosyalarıyla birleşen virüslerin kaldırılması imkansızdır peki ne yapmalıyız? Öncelikle Bu Yayılma Özelliğine Sahip Solucan Virüslerinin Bilgisayarınızda Yer Edindiğini...

Sistem dosyalarıyla birleşen virüslerin kaldırılması imkansızdır peki ne yapmalıyız?
Öncelikle Bu Yayılma Özelliğine Sahip Solucan Virüslerinin Bilgisayarınızda Yer Edindiğini Nasıl Anlayabilirsiniz? :
Bilgisayarınızı komple Malwarebytes Anti-Malware ile taratın. "neshta" / "worm" tagı geçen virüsler görürseniz hepsini silin ama eğer ki "svchost.exe" / "explorer.exe" gibi sistem dosyalarına yayılmış ise o sistemi temizlemek için aşağıdaki adımları uygulamanız şart.

View hidden content is available for registered users!

1-Baştan bir işletim sistemi indirip USB / DVD ye yazdırın. Bilgisayar'ı sıfırlayarak sistem dosyasıyla birleşmiş bir virüs kaldırılamaz. Baştan format atmak şarttır.
2-Dosyalarınızı yedeklemeyin. Sistem dosyanıza yayılan bir virüs mutlaka kişisel dosyalarınıza da yayılır. Bu konuda acımasız olun. Ben 800 GB'lık dosyalarıma veda ettim.
3-Harddisk / Usb'lerinizi biçimlendirip çıkarın ve format atana kadar kullanmayın.

Teşekkür Atmayı Unutmayın!

Sistem dosyalarıyla birleşen virüslerin kaldırılması imkansızdır peki ne yapmalıyız?
Öncelikle Bu Yayılma Özelliğine Sahip Solucan Virüslerinin Bilgisayarınızda Yer Edindiğini Nasıl Anlayabilirsiniz? :
Bilgisayarınızı komple Malwarebytes Anti-Malware ile taratın. "neshta" / "worm" tagı geçen virüsler görürseniz hepsini silin ama eğer ki "svchost.exe" / "explorer.exe" gibi sistem dosyalarına yayılmış ise o sistemi temizlemek için aşağıdaki adımları uygulamanız şart.

[Gizli içerik]

bakam

[Gizli içerik]

131,810Konular
3,271,592Mesajlar
316,263Kullanıcılar
Üst Alt