Joined
Mar 24, 2020
Credits
710
Rating - 0%
Dün şöyle bir haber gördüm (haber için tıklayın). Özet ve önemli kısmına gelirsek eğer kanun teklifi kabul edilirse sosyal medya kullanabilmemiz için kimlik numaralarımızı hesaplara eklememiz gerekecek.

Amacı sahte hesap açılmasın anonimlik kalmasın tivit atanı yakalayalım mantığına dayanıyor bence. Ki bu her açıdan bir çok sorunu beraberinde getiriyor. İlk olarak siyaset yapmak için söylemiyorum ama kaçımız ülkemizdeki ifade özgürlüğüne güvenebiliyor şuan. Paylaştığımız en ufak şey bile başımızı yakabilir. Bu da insanları sustrumak için güzel bi method bence.

Bunu da geçtik diyelim ki haklılar fake hesap açılamamalı, o zaman da facebookun gizlilik ihlallerini hatırlarsak ve sosyal medyaların yarısına sahip olduğunu,.. Ülkemizdeki bir çok insanın kimlik bilgisini gizlilik ihlali sabıkası olan birine teslim etmiş oluruz. Bu büyük bir hata olur. Üstelik yurtdışı bir kaynak için.

Ama tabii ki her sistemin bir açığı var. Burda da 2009da ifşalanan egm datasındaki yaşlıların kimlikleriyle hesap açan çok insan olacağını düşünüyorum. O zaman 70 yaş ve üstü olanların bir çoğu şuan hayatta bile değil muhtemelen.
2. Bir yöntem de kimlik numarası algoritmasıyla rastgele kimlik numaraları üretip bunları sosyal medya hesapları açmak için kullanmak olabilir.


Sonuç olarak kanun onaylanır mı onaylanmaz mı bilmiyorum ama onaylanması ihtimali bir çok sorunu beraberinde getirirdi. Gizliliğe kafayı takmış biri olarak tepkimi göstermek ve sizi de bilgilendirmek istedim.
 

Users who are viewing this thread

Top