Buraya yazılanları okudum. Hepinize katılıyorum. Ekstra olarak buraya yazılanlar haricinde kendi düşüncemle ekleme yapmak istiyorum. Ben daha çok yönetim konusunda eleştireceğim. 15 Mayıs 2020 tarihinden beri üyeyim ve neredeyse hergün aktif oldum, forumu dolaştım ve takıldım. Buraya destan yazabilirim ama kalabalıklık olsun istemem. Bence Spyhackerz kendi ayağına kendisi sıktı aktiflik konusunda. Kendim yönetimde olduğum dönemden örnek vererek başlayacağım. Yönetime girdiğim zaman kurallar, forum-üye ilişkisi gayet güzeldi. Kısa sürede co-admin oldum. Çok iyi hatırlıyorum bir ara mod bile yoktu. Ben, Mec abi, spawn ve birisi daha vardı, 4 kişiydik. Özel hayat yoğunlunu katmıyorum fakat en aktif olan da bendim. Bu dediklerim ego olarak anlaşılmasın, o zamanlar forum içi olayları en çok analiz edebilen bendim. O yüzden çıkıp 'forumu senden daha çok gözlemliyordum' diyebilecek kimse yok. Ownerin aktifliği arttırma isteği sonrası bir şeyler değişmeye başladı. Bazı kişiler sanki dokunulmaz ve ayrıcalıklı olmuştu, o kişilere kurallar ve yetkiler işlemez olmaya başladı. Olay tam olarak burada start veriyor. Üyeler aralarında kavga edince kurallar uygulanmıyordu. Bazı açılan roller ise üyeler arasında tartışma konusuydu (queen yelloz). Ownerin forum&chat içi yasaklara karışması, ban konularının ve forum içinde ciddi adaletsizleşme olmuştu. Dolandırıcılıktan mağdur olan kişi bana gelip 'niye dolandırıcının banını açıyorsunuz' diyince bir şey diyemiyordum. Ben de tam bu zamanda ayrılmıştım sebebi belli çünki forum değişmeye başlamıştı, üstlere iletilen mesajda yazdıklarımız okunsa da çok umursanmıyordu. Bakın bunların tüm sebebi forum aktifliğinin artmaya çalışması sebebindendi ama üst tarafın bu aktiflik isteği; yaşananların ve aktifliğin daha da düşmesinin sonucu oldu. O zamandan bu zaman yine çok kişi gördüm ben, benim kötülediğim yönetim üyeleri değil ownerin yönetim işleyişine müdahele etmesi ve bazı şeylerin o zamandan bu zamana değişmesi. Bu yazdıklarıma katılırsınız katılmazsanız beni bağlamaz ama aktifliğin düşmesindeki gerçek bu. Şu sıra sistemin işleyişini bilmiyorum üyelik paralı mı ne bilmem. Öyleyse paralı hesap açma hem olumlu hem olumsuz. Ben gerçekçi birisiyimdir olmayan şeye oldu veya olan şeye olmadı demem. Ben saygı duyduğum şeyi de sevmediğim şeyi de saygı çerçevesinde eleştiririm. Şimdi bazı kişiler yazdıklarım yüzünden saldırmaya çalışabilir, siz ötede durun bu konuda mesajımı alıntılayabilecek tek kişi Mec abidir. İnanıyorum ki Mec abide o zamandan bu zamana bu durumun farkında oldu ve bazı şeylerin nelere sebep olduğunun, değişemeyeceğinin farkında olmuştur, inkar edilebilecek bir şey değil dediklerim. Dediğim gibi diğerlerinin de yazdıklarına katılıyorum ben de sadece yönetim konusunda eleştirmek istedim. Şimdide hedef alıyor ve nefret ediyor gibi görüneceğim ama öyle bir şey yok, dediğim gibi gerçekçi birisiyimdir ve saygı çerçevesinde eleştiri yapan birisiyimdir, istesekte istemesekte bu yaşananlar aktifliği etkiledi, keşke olmasaydı ama yapacak bir şey yok.