Tüm Uganda Websiteleri HACKED! ~ Google - Facebook - Instagram - Microsoft - Yahoo HACKED ! (1 Viewer)

Son 10 yılın en büyük hack olaylarından biri olabilir. ugandaya ait tüm alan adları .ug .co.ug go.ug alayı ne var ne yok hacked. totalde 45.000 site hacklendi bunların...

image.png

Son 10 yılın en büyük hack olaylarından biri olabilir. ugandaya ait tüm alan adları .ug .co.ug go.ug alayı ne var ne yok hacked.
totalde 45.000 site hacklendi bunların arasında dünya devi sitelerde bulunuyor. 19 MAYIS gecesi başlayıp 20 MAYIS sabahında anca bitirebildim.
toplu dns poisoning ile tüm siteler kendi sunucumuza yönlendi ve index yayınlandı 2-3 saat boyunca uganda internet erişimi kesildi diyebilirim :)
bunların arasında dünya devleri, ünversiteler ,banka sunucuları, sağlık bakanlığı gibi sitelerde bulunuyor.
bir banka sitesi 1 gün kapalı kalsa ATMler çalışmaz, sağlık bakanlığı 1 gün kapalı kalsa hastahane veritabanları çalışmaz, olayın büyüklüğünü oradan algılayın.

uganda genelkurmay başkanı bok böceği herif türkiyeyi tehdit etmişti, biz ise tüm sistemlerini bozduk o ise attığı tweetler ile kaldı çee 19 mayısa yakışır bir saldırı olduğunu düşünüyorum.

hacklenen bazı firmalar;
google.ug (google )
paypal.ug (paypal)
yahoo.ug (yahoo)
youtube.ug (youtube)
amazon.ug (amazon)
apple.ug (apple)
vodafone.ug (vodafone)
facebook.ug (facebook)
instagram.ug (instagram)
microsoft.co.ug (microsoft)
windows.co.ug (windows)
msn.co.ug (msn)
xbox.co.ug (xbox)
mail.gov.ug (uganda mail servisi)
xnxx.ug (xnxx +18 çee)
godaddy.ug (godaddy)
porsche.ug (porsche)
bmw.ug (bmw)
whois.co.ug (uganda whois servisi)
health.go.ug (uganda sağlık bakanlığı)
parliament.go.ug (uganda meclisi)
burgerking.ug (burgerking uganda)
nike.ug (Nike)

tabii ki 45.000 siteyi tek tek kayıt alamadım fakat o an aktif olan arkadaşlar gördü onlar şahidimdir çee aşşağıda birkaç ünlü firmaların zone kayıtları bulunuyor;

UGANDA VERİTABANI ALL SİTES DUMPED (registry.co.ug) veritabanı = https://transfer.it/t/0p9pPO4R2RpY

Rakip mi? Denk bile yok. :)

Yanıt yazmak için giriş yapmalısınız
Forum özelliklerini kullanmak ve Level 2 üyelik satın almak için hesabınıza giriş yapın.

Users who are viewing this thread

133,344Konular
3,281,359Mesajlar
320,392Kullanıcılar
123456hdSon Üye
Üst Alt