Türkiyede başörtüsü yasakmıydı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bugün çok hassas bir konuya değinicez o yüzden kelimelerimi titizlikle seçicem ve konu altında kesinlikle polemiğe girmeyeceğim.

12 Eylül 1980 Darbesi sonrasında çıkarılan ve yaklaşık 31 yıldır yürürlükte kalmış olan "Kamuda Kılık Kıyafet Yönetmeliği" nedeniyle kadınlar kamu kurumlarında başörtüleriyle çalışamadı. Başörtüsü yasağı, (kamu veya özel) ilk ve ortaöğretim okullarında ve (kamu veya özel) üniversitelerde herkes için geçerliydi.

Başörtüsü ile Türban farkını tek bir görselde aşşağıya bırakacağım.

1654795599280.png

🔒 Bu içeriği görmek için giriş yapın

Bugün çok hassas bir konuya değinicez o yüzden kelimelerimi titizlikle seçicem ve konu altında kesinlikle polemiğe girmeyeceğim.

12 Eylül 1980 Darbesi sonrasında çıkarılan ve yaklaşık 31 yıldır yürürlükte kalmış olan "Kamuda Kılık Kıyafet Yönetmeliği" nedeniyle kadınlar kamu kurumlarında başörtüleriyle çalışamadı. Başörtüsü yasağı, (kamu veya özel) ilk ve ortaöğretim okullarında ve (kamu veya özel) üniversitelerde herkes için geçerliydi.

Ekli dosyayı görüntüle 34315
UP

Ekli dosyayı görüntüle 34315
türban serbest sadece başörtümü yasaktı yani

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
133,764Konular
3,290,395Mesajlar
324,519Kullanıcılar
tazminatSon Üye
Üst Alt