VDS-VPS Nedir? Farkları (1 Viewer)

Levin`

Gölge
Joined
Feb 12, 2020
Credits
1,053
Rating - 0%
UMARIM BEĞENMİŞSİNİZDİR

View hidden content is available for registered users!

VDS – VPS Nedir?

İnternet Aleminden Çoğu webmasterlar duymuştur hosting yerine kullanılan ya da şu şekilde diyeyim hosting görevini gören bir terimdir.Çoğu kişi bende dahil
smile.gif
vps ile vds terimlerini ya da kelimelerini birbirine benzetilmiş veya kartıştırılmıştır.Bu yazıda sizlere vds ile vpsnin farklarını, fonksiyonel özelliklerini anlatacağım.
smile.gif


VDS

Vds
’nin ise Türkçe açılımı Virtual Dedicated Server‘dir vps gibi sanal serverlar kullanılmaktadır.Vps ile aynı donanımsal aletleri kullansalar bile aynı işletim sisteme sahip değildirler.Vds’nin vps’den ayıran en önemli faktör kullanıcıların istediği sistemi kullanmasına izin vermesidir.Böylece programsal kısıtlılık ortadan kalkar.

VPS

Vps
'nin Türkçe kelime açılımı olarak Virtual Private Server’dir.Kelime anlamı olarak ise hususi server anlamına gelir.VPS serverlar birbirinden bağımsız olarak ancak prosedürci vs biribine bağlı olan sistemdir.Sunucuları çok sayıda kişinin kullanması vps’nin diğer özelliklerindendir.


Sonuç Olarak ;

Bu yazımda sizlere vps nedir ,vds nedir anlattım projeleriniz ve siteleriniz için hangisini kullanacağınız size kalmış bişeydir.
 

Users who are viewing this thread

Top