Bu veda mevzusu böyledir , ben 13 yıldır böyle hack sitesi yönetiyorum ve size olanları anlatıyım.
Başlangıç kısmı
1- Bir üye veda konusu açar ve belli sebeblerden ötürü forumu bıraktığını açıklar ve konusunda herkes ona hakkınız helal et , hakkım helal olsun , gitme kardeş, seviliyosun, tekrar dön, iyi düşün gibi kelimeler ile gururunu okşarlar.
Gelişme kısmı
2- Bir üyenin veda konusundaki yazıları okuyup etkilenen başka üyemiz ise düşünmeye başlar , acaba bende veda etsem konuma gelip benide pışpışlarlarmı ? bende kıymetlimiyim kıymete binermiyim vs vs . aslında kendileride bunu neden yaptıklarını bilmezler sadece deneyip test etmek amacındadırlar veya o anda youtube.com da duygusal bir müzik açmışlardır ve buda iycene tetiklemiştir bu durumu
Sonuç kısmı
3- Uçurumdan atlayan koyunu takip eden koyunlar misali düşünmeden böyle konular açan üyeler koyunlama etkisi dediğimiz şeye maruz kalırlar aslında , %90'ı mutlaka kısa süre sonra geri döner veya bazıları foruma login olmayı bırakmaz sadece birkaç gün post atmaz veya başka üyelik alır onunla guest olarak takılır , böyle şeylere halbuki hiç gerek yoktur , burası bir hack forumudur zamanla arkadaşlıklar kurulur , yani böyle duygusallıkların yeri yoktur.
Yani işin aslı genelde böyle konulara cvp atmadığımı görürsünüz çünkü bıkkınlık var bu konuda ve ciddiye almıyorum.