Veritabanina Baglanamadi hatası

Php tema kurdum fakat Veritabanina Baglanamadi. hatası veriyor,Yeni db açıp temanın sql klasörüne falan yazmam mı gerekiyor?

Php tema kurdum fakat Veritabanina Baglanamadi. hatası veriyor,Yeni db açıp temanın sql klasörüne falan yazmam mı gerekiyor?

temada veritabanı bağlantısı olmaz , tema sadece temadır. sorun kullandığınız scriptin config.php si ile alakalıdır , db bilgilerini yanlış girmiş olabilirsiniz. diyelimki doğru girdiniz ama sql yi yüklemediniz , bu seferde mysql hatası şeklinde hatalar verirdi. Yani veritabanı bilgilerinizde yanlışlık olduğu görülüyor.

.sql uzantılı olmaz. .php veya .inc uzantılı olur configler. iyi arat , şöylede olabilir connect isimli veya connection veya db şeklinde.

Script ne scripti ?

<?php
error_reporting(0);
$bag = mysql_connect("localhost","a4182608_konak12","y4rr0cq"); mysql_select_db("konak12",$bag) or die ("Veritabanina Baglanamadi.");
mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
?>

Düzenleyip yapamadığım kod bu şekilde
Cpanel giriş : a4182608
Data base ismi : a4182608_konak12
Database şifre : y4rr0cq
localhost

Ne şekilde doldurulmam gerekiyor?

Editlemeden önceki kodlar
<?php
error_reporting(0);
$bag = mysql_connect("localhost","root","12345678"); mysql_select_db("mobilya",$bag) or die ("Veritabanina Baglanamadi.");
?>

<?php
error_reporting(0);
$bag = mysql_connect("localhost","DB USER","y4rr0cq"); mysql_select_db("DB NAME",$bag) or die ("Veritabanina Baglanamadi.");
?>
Database adını ve useri ters yazmışsın sanırım onlara dikkat et bağlantıyı yaptıktan sonra ise oluşturuğun dbye sql dosyasını import etmeyi unutma, uyku sersemiyim yanlışlık, eksiklik varsa affola.

sql dosyasını import ettim

<?php
error_reporting(0);
$bag = mysql_connect("localhost","a4182608","y4rr0cq"); mysql_select_db("konak12",$bag) or die ("Veritabanina Baglanamadi.");
?>

Bu sekilde denediğimde de olmadı

cpanel den mysql kısmından
Add a User to a Database
ordan
MySQL Account Maintenance
Manage User Privileges
kısmından db ve db user i birleştirip deneyin

131,671Konular
3,270,238Mesajlar
315,727Kullanıcılar