Web tasarıma yeni başlayanlar için güçlü fikirler (2 Viewers)

Q

Qurağa


Kâr amacı gütmeyen bir kuruluşa bir web sitesi bağışlayın​

Deneyim kazanmanın standart yolu olmasa da, potansiyel olarak çok verimli olabilir. Kâr amacı gütmeyen kuruluşların çoğu, geliştirme hizmetleri için ödeme yapmalarına izin vermeyen küçük bir bütçeyle çalışıyor. Ancak, diğer herhangi bir kuruluş gibi, birine ihtiyaçları vardır. Bazı durumlarda, kâr amacı gütmeyen kuruluşların son derece basit bir web sitesi vardır ve diğer durumlarda, hiç olmayabilirler. Onlara bir web sitesi bağışlamak, hem deneyim kazanmanın, iyi bir amacı desteklemenin hem de potansiyel işverenlere hem ciddi hem de yaratıcı olduğunuzu işaret etmenin mükemmel bir yoludur. Bununla ilgili bir başka güzel şey de, bağışınızı kabul ederlerse, diğer müşteriler gibi sizi içerik ve özelliklerle desteklemek için fazlasıyla istekli olacaklardır.

Nasıl ileriye götürebilirsin?​

Yerel bölgenizdeki kar amacı gütmeyen yerel kuruluşları düşünün, web sitelerini kontrol edin (eğer varsa) ve bağışınızı sunmak için onlara telefon edin. Arama yardımına bazı araçlar şunlardır GreatNonprofits.org , guidestar.org , volunteermatch.org ve daha fazlası.

Artıları : Dünyayı daha iyi bir yer yapmak ve hem yaratıcı hem de profesyonel olmak.

Eksileri : Kodlamaya yeni başladıysanız omuzlarınızı almak oldukça ağır bir görevdir.

Açık kaynaklı projelere katkıda bulunun​

Birçok kişi, geliştiricileri açık kaynaklı bir projeye katkıda bulunmaya neyin motive ettiğini merak ediyor. Basit ve anlaşılır bir neden, açık kaynaklı bir projeye katkıda bulunmanın, gerçek dünya deneyimine ve kanıtlanmış çalışma çözümlerine dayalı olarak gelişmenize yardımcı olmasıdır. Diğer bir neden de, açık kaynaklı bir projeye katkıda bulunmanın itibarınızı artırması ve kariyerinizden yararlanabilmesidir. Son olarak, açık kaynaklı projelere katkıda bulunmak eğlencelidir ve size kişisel tatmin sağlar. Tüm bu nedenler sizi şimdiden (en azından) denemeye ikna edecek kadar güçlüdür. Buradaki zorluk, insanların düşündüğü kadar basit olmamasıdır. Özellikle onu ilk kez çalıştıran geliştiriciler için değil. Buraya ilk adımlarınızı nasıl yapabileceğinize dair birkaç fikir getiriyoruz. Umarım onları yararlı bulursunuz.

Nasıl ileriye götürebilirsin?​

GitHub birçok açık kaynaklı projeye ev sahipliği yapıyor, ancak daha pek çoğu da başka yerlerde barındırılıyor. Ancak, kaybolmak kolaydır, bu nedenle bazı projeler üzerinde çalışan arkadaşlarınıza sormaya çalışın. Bu şekilde, proje hakkında bilgi sahibi olmak için biraz yardım alırsınız, işleri daha hızlı kurarsınız ve ayrıca yeni başlayanlar için üzerinde çalışabilecekleri bazı kolay hatalar bulabilirler. Açık kaynaklı projelere katkıda bulunan birini tanımıyorsanız, okumaya devam edin.

Google Summer of Code , başlamanıza yardımcı olabilecek heyecan verici bir projedir. Daha fazla öğrenci geliştiriciyi açık kaynaklı yazılım geliştirmeye getirmeye odaklanan küresel bir programdır. Öğrenciler, okula ara verdikleri süre boyunca 3 aylık bir programlama projesi üzerinde açık kaynaklı bir kuruluşla birlikte çalışır.

First Timers Only , açık kaynaklı katkılara başlamanıza yardımcı olacak yeni bir girişimdir. Açık kaynağa ilk kez katkıda bulunmak korkutucu ve biraz da zor olabilir. Belki bir süredir kod yazıyorsunuz, ancak katkıda bulunmakta rahat hissettiğiniz bir proje bulamadınız. Onları bir deneyin ve olumlu bir şekilde şaşırabilirsiniz.

Artıları : Son derece pratik deneyim. İyi ödüllendirici. Güvenilirliğinizi oluşturmanıza yardımcı olur.

Eksileri : Ezici olabilir. Doğru yönlendirme olmadan kaybolmak kolaydır.

Bir yan proje başlatın​

İlk başta önemsiz gelebilir ama değil. Bir yan projeye başlamak sadece deneyim kazanmanın harika bir yolu değildir; aynı zamanda büyük bir ilham kaynağıdır. Bir fikriniz varsa, onu hayata geçirmek için bundan daha iyi bir zaman olamaz. Bir yan proje, tasarım gereği bir YAN PROJEDİR, bu da başlangıçta herhangi bir finansal getiri elde etmeyi beklemeniz gerektiği anlamına gelir. Ancak, gelişip kendi başına harika bir şey haline gelebilir. Bir yan projeye başlamanın nedeni, kendi hızınızda birçok farklı teknolojiyi deneyimlemenize yardımcı olacağıdır. Ne patron ne de kilometre taşları olacak, sadece siz ve bilgisayarınız olacak. Bu konuda yoğun olabilir veya sakin olabilirsiniz; bu senin seçimin. Yan projeler yürüten insanlar profesyonel, kendi kendini motive eden ve yaratıcı olarak algılanma eğilimindedir. Bunların hepsi bir gün büyük olasılıkla size yardımcı olacaktır.

Nasıl ileriye götürebilirsin?​

İlk önce bir fikir bulun. İş açısından mantıklı olup olmadığını düşünmek bu aşamada çok önemli değil. Bir fikri kendiniz düşünmeye karar verirseniz, en iyi tavsiye, bugün sizi rahatsız eden bir şeyi (umarım, her gün bile) seçmek ve çözmek olacaktır. Çoğu durumda, bu sorunu yaşarsanız, diğerlerinde de olacaktır.

Bugün sizi rahatsız eden bir sorun düşünemiyorsanız, sizi heyecanlandıran veya tutkulu olduğunuz bir şey düşünmeye çalışın. Ardından, bu tutkuyu günlük yaşamınızda daha erişilebilir hale getirmek için etrafına bir ürün inşa edin. Bir şey düşünemiyor musun? Okumaya devam et.

Ancak, sadece düşünerek bir fikir üretmenin zor olduğunu anlıyoruz. Bu nedenle, size başlangıçta fikir vermenize yardımcı olabilecek bazı araçlar aradık. Fikirler için harika bir kaynak Y Combinator'dır. Airbnb, Dropbox ve diğerleri gibi harika girişimleri finanse eden dünyadaki en ünlü risk sermayesi şirketlerinden biridir. Halka zaman zaman değişen başlangıç fikirlerinin bir listesini sunarlar. Buradan kontrol edin: https://www.ycombinator.com/rfs/

Fikir bulmak için keşfedilecek bir başka harika yer de Reddit / SideProject . Yan proje fikirlerini paylaşmak için çevrimiçi bir topluluktur. İyi fikirler düşünen insanlar, geliştiricilerin gelişmesi için onu oraya gönderirler. Ek olarak, insanların yan projeler olarak neler inşa ettiğine bakabilirsiniz. Her zaman yayınlıyorlar. Bu mükemmel bir ilham kaynağıdır.

Artıları : Açıklanamayan memnuniyet. Kendi hızınızda deneyim kazanın.

Eksileri : Zorlu. İlk başta korkutucu olabilir. Bazı uyku saatlerini bırakmanızı isteyecektir.
 

Users who are viewing this thread

Top