WordPress XML-RPC Sızma Rehberi

Konu Özeti

WordPress sitelerinde XML-RPC API'sinin açık bırakılması, saldırganların /xmlrpc.php üzerinden sızma yapmasına olanak tanır. Rehberde, bu açıklıktan yararlanarak kaba kuvvet saldırıları, pingback kullanımı ve diğer yöntemlerle nasıl yetki elde edileceği adım adım anlatılıyor. Site sahiplerinin çoğu bu özelliğin farkında olmadığı için risk büyüktür.

• lBaldwin lBaldwin Ne kadar sessiz olursan, o kadar çok duyarsın.

WordPress sitelerinde XML-RPC, mobil uygulamalar ve pingback gibi özelliklerle iletişim kurmak için kullanılan bir API'dir. /xmlrpc.php dosyası üzerinden çalışır. Çoğu site sahibi bu özelliğin açık olduğundan habersizdir ve bu da saldırganlar için büyük bir fırsat sunar. Bu konuda XML-RPC üzerinden nasıl sızma gerçekleştirileceğini adım adım anlatacağım.

🔒 Bu içeriği görmek için giriş yapın

WordPress sitelerinde XML-RPC, mobil uygulamalar ve pingback gibi özelliklerle iletişim kurmak için kullanılan bir API'dir. /xmlrpc.php dosyası üzerinden çalışır. Çoğu site sahibi bu özelliğin açık olduğundan habersizdir ve bu da saldırganlar için büyük bir fırsat sunar. Bu konuda XML-RPC üzerinden nasıl sızma gerçekleştirileceğini adım adım anlatacağım.

*** Hidden text: cannot be quoted. ***
Eyvallah

WordPress XML-RPC Puncture Guide

In WordPress sites, XML-RPC is an API used to communicate with features like mobile applications and pingbacks. It operates via the `/xmlrpc.php` file. Most site owners are unaware that this feature is enabled, presenting a significant opportunity for attackers. In this article, I will explain step-by-step how to infiltrate a site via XML-RPC.

*** Hidden text: cannot be quoted. ***
ffs

Yanıt yazmak için giriş yapmalısınız
Forum özelliklerini kullanmak ve Level 2 üyelik satın almak için hesabınıza giriş yapın.
135,055Konular
3,297,786Mesajlar
326,244Kullanıcılar
JahledowSon Üye
Üst Alt