2016'dan belli, SpyHackerz olarak insanların ticaret yapmaları için bir çok şekilde yardımcı olduk. Bu konuda, emin olun ki yalnızca ben "sorun gerçekleşmeden" 1000'den fazla ticaretin aracılığını üstlendim. Şimdi, forumda günde yaklaşık 50-100 arasında ticaret dönüyor escrow ile. Çoğu, kaçıyor. Çünkü dolandıracaktı fakat bu sistemle bahane dahi üretemeyip kaçacak, başka şansı yok. Siz, forumun her tarafına yazan "dolandırılmamak için escrow kullanın" mesajını umursamayıp eğer aman n'olacak diyip escrowsuz iş yaparsanız dolandırılırsınız. Bu rakam, ister 5 ister 5000 olsun, dolandırılırsınız.
Gidip dava açabilirsiniz, hakkınızı arayabilirsiniz fakat pekte hakkınızı arayabileceğiniz işler değil bunlar. Gidip polise instagram hacklemek için sistem alacaktım fakat adam sistemi vermedi, diyemezsiniz. İçinde bulunduğumuz oluşum legalize bir oluşum değildir. Bu yüzden, olduğunuzdan fazla dikkatli olmak zorundasınız. R10 gibi legalize olmuş, kurumsallaşmış bir forumda dahi günde kaç bin tl'lik dolandırıcılıklar gerçekleşiyorken, bizim gibi forumlarda bu dolandırıcılık olaylarının artması gayet doğal. Bu forumda üye olan, giriş yapmış hiç ama hiç kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. Hiçbiriniz kendini temize çıkartmak adına ben dolandırıldım, şöyle oldu böyle oldu diyemezsiniz. İstediğiniz servis, boyunuzdan büyükse ya dolandırılırsınız ya da sistemi alır yakalanırsınız zaten. Biraz uyanık olmak zorundasınız, burası orman ve herkes aslanı yiyebileceğini sanıyor. O işler öyle olmuyor, bunu artık anlamanız, paranıza sahip çıkmanız lazım.
Dolandırıcılık olaylarında, 15K parayı puf eden adamla, 5 gün boyunca tamamen kendi insiyatifimle görüşüp iadesini sağlattım. Bunu yapmak benim görevim değil bilesiniz fakat ben sırf o para uçup gitmesin diye, 5 gün zamanımdan feragat ederek o iadeyi sağladım. İşte, escrow tam olarak bu işe yarıyor, sadece al-ver'de aracılık meselesi değil. O çocuğun ticaret yapmasını, bütün sanal alemde engellemeye çalışıyor, ismini tokatçı diye her yere yazıyoruz. Escrow kullanmadıkça, başınız ağrıyacak ve biz maalesef ki bas bas bağırdığımız halde yapmadığınız için bir şey diyemeyecek durumda olacağız.
o zmn esc kullanmayıp herkesi tokatlayayım çok saçma bir anlayış
Nereye kadar tokatlayabileceksin ? Kimi ne kadar tokatlayabileceksin? Git tokatla o zaman, ağır bir kayaya çarpta tüm yüzün sesin şehrin evin annen baban if-şalansın telegram gruplarında, dolandırılan adamın eli armut mu toplayacak zannediyorsun? Bir şeyi yapmadan önce yaparsam ne olur diye düşünün azıcık. Biz, millet güvenli ticaret yapsın diye vergi borcu batağına girelim, millet servisimizi kullanmasın, üstüne taşlasın.. Ne güzel istanbul be..