Haber Yeni Dünya Oluşumunda Kriz! Siber Güvenlik Uzmanı Bulunamıyor (1 Viewer)

R00T3R

Dolandırıcıdır, hiçbir konusundan dosya indirmeyin

SOYTARI
Joined
Jun 26, 2018
Credits
0
Rating - 0%
Son zamanlarda artan siber saldırıların geçilemediğini belirten uzmanlar, alanında uzman siber güvenlik personelinin yetersizliğine dikkat çekti. Artan siber saldırıların firmalara büyük maliyet yüklediği biliniyor. Önlem alınmaması halinde bu sayının 2025 yılında iki katı olacağı tahmin ediliyor.

Tehlike Her Geçen Gün Artıyor

Firmalar yeterli ekipman ve teknolojiye sahip olsa da bu teknolojiyi kullanacak kalifiye personel sıkıntısı yaşıyor. Firmaların tamamına yakın bir bölümü siber güvenlik uzmanı sıkıntısı çekiyor. Her geçen gün artan siber tehditler kuruluşları çözüm aramak zorunda bırakıyor. Siber saldırıların en çok yaşandığı ülkelerin başında gelen ABD’de siber güvenlik uzmanı açığı 464 bin olarak belirtiliyor. Dünya genelinde ise bu sayının 3 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor. Her geçen gün ülkelere maddi yük oluşturan siber saldırılara önlem alınmaması halinde durumun daha ciddi boyutlara ulaşabileceği belirtiliyor. Bir türlü önüne geçiremeyen siber saldırılar çığ gibi büyümeye devam ediyor.

siber-guvenlik-uzmani-haber.jpg

2007 yılında yapılan araştırmalarda her 39 saniyede bir gerçekleşen siber saldırıların, günümüzde bir saniyeye kadar düştüğü belirtildi. Her bir saniyede gerçekleşen kötü niyetli saldırıların neredeyse yüzde 82 oranında başarılı olduğunu tahmin ediliyor. Hızla artan internet kullanımı ile birlikte bu sayıların büyüyerek artması bekleniyor. Acil önlem alınması gerektiğini belirten uzmanlar, bu alanda kendini yetiştirmiş insan gücüne ihtiyaç olduğu konusunda uyarılarda bulunuyor.

Türkiye’de Siber Uzman Açığı

Sayısı her geçen gün artan siber saldırılara değinen bilişim uzmanı Halil Öztürkci, ” Siber saldırılar artarak devam ediyor, alınacak önlemlerin başında nitelikli eleman yetiştirmek şart” açıklamalarında bulundu. Siber tehditlerde teknolojinin tek başına yeterli olmayacağını sözlerine ekleyen Öztürkci, bu teknolojiyi iyi derece kullanabilecek insan gücüne ihtiyaç olduğunu belirtti. Ülkemizde siber uzmanlık pozisyonunda binlerce açık bulunuyor. Bu konuda bir çalışmanın yapılmadığına değinen Öztürkci, bu durumun eğitimi, bireyleri, hatta siyaseti bile etkilediğini belirtti. Siber saldırıların nerden yapıldığının bilinmesine rağmen, hukukta bulunan açıktan dolayı çözüme kavuşmadığını belirten Öztürkci, siber saldırıların önüne geçmek için uluslararası mücadelenin şart olduğunu ve ülkeler arası hukukun düzenlenmesinin gerekliliğini sözlerine ekledi.



BAĞIŞ KUTUSU:
 

R00T3R

Dolandırıcıdır, hiçbir konusundan dosya indirmeyin

SOYTARI
Joined
Jun 26, 2018
Credits
0
Rating - 0%
Helal kendinizi geliştirmeye devam edin her türlü fikire açık olun sürekli yenilikçi olun ve hedeflerinize heveslerinize asla kaldırıp atmayın !
 

Users who are viewing this thread

Top