Hiç "Moderatör" rütbeli birisini görmedim (Moderatör rütbesi hâla aktif mi onu da bilmiyorum, ama yoksa da verdiğim öneridekiler gibi bir rütbe açılabilir). Moderatör rolü Kategori veya Forum Moderatörü olarak değişebilir.
Misal Code Black en çok "Genel" kategorisinde veya "Eglence Mizah" formunda aktiftir. Sadece orada yetkileri (konu kilitleme, düzenleme, silme, çöpe taşıma) olacak şekilde o forumun veya kategorinin düzenini sağlayan birisi olabilir. Hem Kategori hem Forum Moderatörü örneği verdim çünki en çok hangisi size yatkınsa fikrim olsun istedim. Bu durumda Süper Moderatörler az da olsa rahatlayabilir. Ayrıca Süper Moderatörler daha çok konuları kontrol etmek yerine, o kategorinin veya formun yetkilisi konuları kontrol eder. Süper Moderatör rütbesindekiler konu kontrolünden rahatlarlar. Süper Moderatörler ise daha çok Spyhackerz'ın düzeninden sorumlu olabilirler (üye banlama, üye kontrolü, chat kontrolü, şikayetler). Benim fikrim bu yöndedir. Rütbe izinleri sizin kararınızdır, ben örnek verdim. Fikrim size gereksiz de gelmiş olabilir, mantıklı da bilemiyorum. Karıştırılmasın diye veya bilmeyen üye vardır diye Kategori ve Forumların hangi kısım olduklarını ss şeklinde göstereyim.