Mining sistemi için tavsiye verebilicekler ?

Arkadaşlar mining için sistem tavsiyelerinizi bekliyorum. Anakart , işlemci ve ekran kartı arıyorum. Minimum düzeyde kurmak istiyorum önerileriniz nelerdir ?

Arkadaşlar mining için sistem tavsiyelerinizi bekliyorum. Anakart , işlemci ve ekran kartı arıyorum. Minimum düzeyde kurmak istiyorum önerileriniz nelerdir ?
Merhaba bu konuda bilgim yok ama Youtube da mining sistemi dizen bir adam görmüştüm kanal adı aklımda değil search kısmına Mining nasıl yapılır vb yazarsan çıkacaktır ( İlk başlarda kazancından çok zararı oluyormuş videoyu izlemiştim vazgeçtim)

💬 SpyHackerz Telegram — Anlık tartışmalar ve duyurular için katıl
arkadaşlarım başladı 10k paraya ideal bir mining sistemi kurdular aylık 200 dolar kazanç getiriyor yaktığı elektrikte 100-150 arası. Yani bu çok zarar ettik kazandırmıyor diyen kişiler kat kat para kazanıyor yani elektrik kısmı şehir efsanesi. Benim şuan 10k civarı bütçem yok bende ufak tefek başlamak istiyorum. İnternettekilere bakarsak onların dandik dedikleri şeyler bize gelmez :)

arkadaşlarım başladı 10k paraya ideal bir mining sistemi kurdular aylık 200 dolar kazanç getiriyor yaktığı elektrikte 100-150 arası. Yani bu çok zarar ettik kazandırmıyor diyen kişiler kat kat para kazanıyor yani elektrik kısmı şehir efsanesi. Benim şuan 10k civarı bütçem yok bende ufak tefek başlamak istiyorum. İnternettekilere bakarsak onların dandik dedikleri şeyler bize gelmez :)
Kanki az çok anlarım 200 dolarlık hangi coini kazıyor

kanka şehir efsanesi diyorsun ama adamlar bunu kat kat daha yüksek bütçeyle yapıyorlar şimdi hatırlamasam da bir kanalda izlemiştim adam kendi sisteminin toplam gelirini hesaplıyordu ve o hesaba göre maliyet gelirden kat kat daha büyük kalıyor türkiye gibi bir yerde çok zor

ayrıca 10kya nasıl bir sistem kurdular onu anlayamadım mining araçları daha pahalı ve getirileri de fiyatlarına göre az aylık 200 dolar sanmıyorum

Kazım gücü var kanki arkadaşın 250/mhs ile kazar 10klık sistemle sen 3 5klık ile 100-25/mhz kazarsın yani kazancın %50 düşer aynı coini kazarsan elektriğin ortlama aynı olur yani sana harçlık kalır pek kurtarmaz sen bilirsin

Kazım gücü var kanki arkadaşın 250/mhs ile kazar 10klık sistemle sen 3 5klık ile 100-25/mhz kazarsın yani kazancın %50 düşer aynı coini kazarsan elektriğin ortlama aynı olur yani sana harçlık kalır pek kurtarmaz sen bilirsin
aynen ama arkadaşlarının da öyle çok gelir elde edeceklerini sanmıyorum aylık 200 dolardan 5 ayda 1k dolar eder ve 10kyı çıkarmaları bile 50 ay eder

Kankacım öncelikle sana şunu söylemem gerek ki Türkiye'de Kw/h kullanım ücreti 0.74 kuruş.

Bu işten En çok kazanılan yerler Irak,İran vs vs oralarda Kw/h ücreti çok düşük örnek vermek gerekirse:

Qatar:0.03 Dolar.
Saudi Arabia:0.05 Dolar.
Russia:0.06 Dolar.
Argentina:0.07 Dolar.
Nigeria:0.07 Dolar.
Chine:0.08 Dolar.
Mexico:0.08 Dolar.
Turkey:0.09 Dolar.

Yalnız burda dikkat etmen gereken şey dolar birimi ülkemizde fiyatı yüksek olduğu için 0.74 kuruşa denk geliyor yani sen saatlik 1 tl kazanıyosan bunun 0.74 kuruşunu elektriğe 0.26 sını cebine atıyorsun anlamışsındır umarım.Bu yüzden yurt dışında bu işleri yapıyorlar ki daha fazla kazanıp daha az elektrik ücreti ödesinler.

Ayriyetten bütçen yoksa bu işi yapman zor ortak bulman gerekiyor.Ortaktan kastım şu bu işlerle alakalı herşeyi öğrenip yeni başlayacak olan birine riglerin kurulumları vs temizlikleri bunlarla ilgileneceğini sadece rig sisteminin vs parasını sen vereceksin ben her işi halledicem parayı da bölüşücez tarzı muhabbetlere girebilirsin.

Bu işten ya kâr edersin ya zarar edersin senin alacağın risk.Tabi eğer durumun fazla yoksa olacak şeyler bunlar paran gitse bile sıkıntı yaşamayacaksan problem yok.

Ya hazır rig alıcaksın ya da toplayacaksın dediğim gibi ben sana ekran kartı,anakart,işlemci listesi yazacağım şimdi altta fiyatları konusunda pek bilgim yok araştırma sana kalmış 2.el ekran kartları ile iyi işler çıkartabilirsin illa 0 almana gerek yok.

Ekran Kartları:

Sapphire Nitro+ Radeon RX 5700 XT 8GB 256Bit GDDR6 (54 Mh Stabil)
Sapphire Nitro+ Radeon RX 5700 XT 8GB 256Bit GDDR6 (54 Mh Stabil)
XFX Triple Dissipation RX 5700 XT 8GB GDDR6 256Bit (54 Mh Stabil)
MSI Radeon RX 5700 XT MECH OC 8GB GDDR6 256 Bit (54 Mh Stabil)
Diğer Marka AMD RX 5700XT Ekran Kartları (54 Mh Stabil)
Herhangibir Marka Rx5700 Serisi ekran kartları (52-54 Mh Stabil)
Rx 5600 Serisi Ekran kartları (37-40 Mh)
Asus Strix RX 580 T8G Gaming 8GB DDR5 256Bit (29-30 Mh)
Sapphire Radeon RX580 NITRO+ OC 8GB GDDR5 256 Bit Special Eddition (29-30 Mh)
Sapphire Radeon RX580 NITRO+ OC 8GB GDDR5 256 Bit (29-30 Mh)
HIS Amd Radeon RX580 ICEQX2 OC 8GB 256 Bit (29-30 Mh)
MSI RX580 GAMING X 8G 8GB GDDR5 256Bit (29-30 Mh)
MSI RX580 GAMING 8G 8GB GDDR5 256Bit (29-30 Mh)

Anakartlar:

Biostar Tb250-BTC PRO 12 Ekran Kartı Girişli Ddr4 1151 Atx Mining (12 li Sistem) Favorim
ASRock H110 Pro BTC+ 13GPU Mining (13 GPU)
GIGABYTE GA-B250-Fintech DDR4 2400MHz VGA DVI Mining ATX 1151p (12 li Sistem)
Asrock H81 PRO BTC R2.0 LGA1150 DDR3 ATX Mining ( 6 lı Sistem) Favorim
Biostar H110M-BTC Ver. 7.x Socket : 1151 ATX Minig (6 lı Sistem)
Biostar H81-A V6.1 1600MHz DDR3 Soket 1150 ATX Mining (6 lı Sistem)

Power Supply:

CORSAIR HX SERİSİ™ HX1200 80PLUS PLATINUM 1200W
FSP CANNON 1600W
ZALMAN ZM1200-EBT SERİSİ 80PLUS GOLD 1200W
EVEREST BTC-1650(Fiyat-Performans)

İşlemciler:

1150 Pin anakart için en uygun fiyatlı herhangi bir işlemci olur; G3240,G3258,G3260, i3-4160 gibi.
1151 Pin anakart için en uygun fiyatlı herhangi bir işlemci olur; G4400, G3930, G4560, i3 6100 gibi.

Ben tekrardan uyarayım da bu rig işi riskli iştir.Sonucunda iyi de kazanabilirsin.Baya kötü de kaybedebilirsin.

Son düzenleme:
131,947Konular
3,273,095Mesajlar
316,643Kullanıcılar
Üst Alt