Wordpress'in en büyük açıklarından biri

*** Hidden text: You do not have sufficient rights to view the hidden text. Visit the forum thread! ***

View hidden content is available for registered users!

Selamun Aleyküm /// Aleyküm Selam

Bu konuda size bir Wordpress açığından bahsedeceğim.
Eğer Wordpress ile bir site oluşturduysanız bu metni okumanızı tavsiye ediyorum.
Bu açık ile istediğiniz Wordpress sitesini hackleyebileceksiniz!
Tabii ki bu açık varsa... Neyse uzatmadan konumuza geçelim.
Bu açık her sitede olmaz çünkü bu açık aslında bilinçsiz Wordpress kullanıcılarında oluyor.
Wordpress sitemizi ilk kurarken bizden database bilgilerini ister bizde gireriz.
Bazen sorunlar meydana geliyor. Bu sebeple kendi elimizle oluşturmamız gerekecektir.
Bilgilerimizi veriyoruz ve Wordpress bu alana tablolar kurarak yerleşiyor... Tamam buraya kadar herşey güzel sitemize Wordpress kuruyoruz. Ama unuttuğumuz çok önemli bir açık var!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bilgileri girerken yedekleriz .txt .phpbak .save gibi uzantılarla veya Wordpress siteye otomatik olarak yedekler. İşte bu çok kötü bir açıktır. Artık bu açığı öğrenen çocuk bile sitemizin phpmyadmin paneline erişebilir. Oradan panele sızar ve shell upload eder. Shell'den sonra bir de index.html...
Site diye bir şey kalmadı. Tüm emekleriniz boş... O yüzden siteyi yaparken hep bakın ayda en az 1 kere FTP programınız ile siteye girin ve iyice kontrol edin Wordpress bir yedek oluşturmuş mu yoksa oluşturmamış mı? Ben bu açıkla bir çok sitenin Database (veritabanı) bilgilerine ulaştım. Şimdi size bazı dorklar vereceğim.

Not: Bu dorkları Google ile aratınız.

Dorklar:
inurl: /wp-config.save
inurl: /wp-config.phpbak
inurl: /wp-config.txt

Bu dorkları aratınca karşınıza bir çok sonuç çıkacaktır alın size sızın istediğiniz yere
:)

Teşekkür için bir beğeni yeterlidir.

💬 SpyHackerz Telegram — Anlık tartışmalar ve duyurular için katıl
Yavaş yavaş öğreniyorum zaten 1 aya kalmaz dediklerinizi anlarım az da olsa daha yeni başladık dur bakalım aradan 1 2 sene geçsin de ögreneyim bi çok icraatlerimi göreceğiz hep beraber spyhackerz olarak 😊
Elbet bir gün gecelerin korkulu rüyası olucam insanlar artık düşünecekler acaba sabaha bana bişey yapar mı diye tabi bu iyi insanlar için geçerli değil bizim amacımız kötüleri yola getirmek olucak.

💬 SpyHackerz Telegram — Anlık tartışmalar ve duyurular için katıl
132,567Konular
3,282,426Mesajlar
317,762Kullanıcılar
DonMlwrSon Üye
Üst Alt